Hej!

Det bästa jag vet är att hjälpa tränings-intresserade och engagerade människor möjlighet att utvecklas – oavsett nivå.

Jag drivs av och tror på två enkla idéer:
Det enda man måste göra för att få de resultat man önskar är att göra det som krävs.
Ju bättre resultat man får av sin träning på kortast möjliga tid desto bättre.

Att göra det som krävs kan ibland vara lättare sagt än gjort. För att få de resultat du önskar behövs förståelse för din kropp och hur träning påverkar den. Erfarenheten säger mig att förstår man varför man gör det man gör ökar motivationen.

Ju mer man kan desto lättare är det att lösa en uppgift.

Som tränande behöver man inte lära sig allt, men tillräckligt. Jag vill att du ska förstå hur din kropp fungerar, det gör träningen bättre och det är lättare att förstå hur vi resonerar om träning.

För att träna snabbt och effektivt – det vi menar när vi säger progressivt – är att göra det som är viktigt för dig just nu. Periodisering, intensitet, hur ofta, längd, program, övningsval är olika viktigt vid olika tid och står i relation till syftet med träningen, hur länge du tränat – eller om du aldrig har tränat – vad du har tränat och hur mycket tid har.

Att tydliggöra och förstå målsättningar och vilka resultat jag kan förvänta sig är vad som motiverar oss alla. I annat fall blir träningen ett till synes ändlöst "harvande".

Man vill gärna att det ska finnas ett mirakelkoncept, en metod eller ett sätt som ger mig precis de resultat jag vill ha. Det enda någon vet riktigt säkert är att träningsresultat är summan av rationell, progressiv träning.

Det blir inte lättare. Det är du som blir bättre

Alan Bergström