Vi har utvecklat ett träningsprogram för att öka maximalt i styrka/volym baserat på excentrisk overload eftersom det börjar bli mer och mer populärt och många studier har visat att det är mer effektivt för styrka/hypertrofi och explosivitet. För att en muskel ska kunna öka i volym måste den först öka i styrka. Syftet med träningen är att se hur stor effekt, volymökning vi kan när vi går specifikt på en target-muskel.

Excentrisk overload som länge har använts för performance-träning med väldigt goda resultat (10-30% bättre än traditionell styrketräning).

För detta har vi designat ett nytt träningsprogramupplägg som går ut på att öka träningsbarheten, dvs att göra dig till en bättre allover-atlet. Detta för att du ska få ut maximalt av performance-träningen på Kboxen. Varje testgrupp består av fyra personer som genomgår träningsprogrammet och utvärderar under fyra veckor. Totalt pågår testprogrammet en månad två pass i veckan.

Start måndag 20 mars 18:30 med en föreläsning/worshop där vi berättar tankarna bakom passuppbyggnaden. För den excentriska träningen använder oss av en Kbox. Träningsprogrammets passuppbyggnad syftar mycket till att öka träningsbarheten och går även att använda utan Kbox för andra målsättningar för klienter eller egen träning.

Start måndag 20 mars 18:30

Därefter tränar vi följande tider:

Onsdag 22 mars

Måndag 27 mars

Onsdag 29 mars

måndag 3 april

onsdag 5 april

måndag 10 april

onsdag 12 april

Antal deltagare per session: 4.
Totalt antal pass:8.
Antal pass per vecka: 2.
Varje träningspass är 60 minuter med K-Box-Coach inklusive uppvärmning och nedvarvning. 

Programupplägg:
General PWO (Central system Warm-up).
Specific PWO (Lokal system Warm-up).
Fire-up (nervous-system turn-on).
K-Box HIT (High intensity agonist training).
LIT Low intensity training (Trainability enhancement).
Cool-down (Restore flexibility).

Eccentric overload är extremt progressiv träning och maxtiden är 3 månader för att inte riskera överträning.