Hej, och välkommen till West Barbell

Jag heter Alan Bergström och driver tillsammans med mitt team av tränare West Barbell.

En barebellclub kanske för tankarna till ett gäng magnesiadammande personer i tyngdlyftarlinnen. På så sätt är inte Westbarbell en traditionell barbellclub.
Men eftersom vi heller inte är ett vanligt gym eller en fitness-club så ligger Barbellclub närmast vår träningsfilosofi.

Vi drivs av och tror på två enkla idéer

  • Det enda man måste göra för att få de resultat man önskar är att göra det som krävs.
  • Ju bättre resultat man får av sin träning på kortast möjliga tid desto bättre.

Snabbt och effektivt
Man vill ju gärna att det ska finnas ett mirakelkoncept, en metod eller ett sätt som ger mig precis de resultat jag vill ha. Men så är det inte. Det man vet riktigt säkert är att träningsresultat är ett resultat av individualiserad, rationell, progressiv träning. Och det är exakt det vi gör på WBBC. För att vi är övertygade om att alla som tränar – oavsett nivå och mål – vill ha så bra resultat på så kort tid som möjligt.

Vadå Barbell?
Hos oss delar vi in träningen i funktionell (grund)träning och personliga mål. Den funktionella träningen ger förutsättningarna för all annan träning. Det finns olika former för att träna funktionellt, men förmågan till fulla rörelseutslag, styrka hela rörelseomfånget – ”förmågan att lyfta en vikt från golvet” ¬ kommer alltid att vara avgörande. Traditionell styrketräning (skivstångsträning. eng. barbell) är det snabbaste sättet att öka styrkan i alla samverkande muskler genom hela rörelsen. Samtidigt som nervsystemet lär sig att anpassa kraften. Du får bättre utväxling av skivstångsträning än all annan träning.

WBBC Tränarskola
Vi vet att för att snabbt få de resultat man önskar behövs en förståelse för kroppen och hur träning påverkar den. Förstår man varför man gör det man gör så ökar också motivationen. Därför är WBBC Tränarskola gratis.

Varmt välkommen till WBBC!